domingo, 10 de marzo de 2013

PARETS DECORADES!!!

DECORACIÓ INFANTIL

Des de sempre els dibuixos animats han format part de la infància dels més menuts de la casa. Els anys van passant i alguns d'ells segeixen al peu del canó, altres queden oblidats i altres neixen de nou. Els infants tenen total admiració pels seus personatges preferits i en la majoria dels casos volen tenir tot allò on ells surtin és a dir: 

  • Albums de cromos
  • Motxilles
  • Samarretes
  • Revistes
  • DVD'S
  • Peluixos
  • ...
Fins i tot en alguns casos es decoren amb les figures dels personatges les habitacions dels nens o parets de llars d'infats o ludoteques per exemple. Això fa que els infants estiguin en un ambien acollidor, envoltats dels seus persotges preferits del món de l'animació. A la següent imatge se'm veurà a mi davant d'una gran paret decorada amb uns dels peronatges infantils més rellevants del S.XXI: ELS LUNNIS. Ells es van fer populars gràcies a TVE ja que a diari abans de les 21h sortien cantant :

Buenas noches, hasta mañana, los Lunnis se van a la cama...

Després d'aquest gran éxit van arribar capítols de dibuixos animats, joguets d'ells de tota mena i col·leccions de DVD'S on feien aprendre als més petits coneixements de la seva alçada. 

Paret exterior d'una ludoteca de la província de Zamora 

QUINTÍN

miércoles, 6 de marzo de 2013

SEGUIMENT DE LA DECORACIÓ DE LA PORTA PRINCIPAL D'UN CENTRE D'EDUCACIÓ 3

DECORACIÓ 3

En aquesta ocasió la decoració de la porta principal per on entren i surten els infants de P4 va ser una mica més complexa i treballada. La temàtica era la nit i van decidir fer unes estrelles de paper. En primer lloc s'haurien de dibuixar les estrelles sobre cartolina i seguidament retallar-les per fins, és a dir, que quedin buides per dins. Tot seguit la part de dins cobrir-la amb paper de cel·lofan blau, aconseguint així que la claror passi per elles. El voltant de l'estrella, la part de la cartolina que quedi es pot pintar d'un color fosc, barrejant tonalitats de blau per exemple. D'aquesta manera sembla de nit, aconseguint així el propòsit inicial.


QUINTÍN

SEGUIMENT DE LA DECORACIÓ DE LA PORTA PRINCIPAL D'UN CENTRE D'EDUCACIÓ 1

DECORACIÓ 1

Durant les hores dedicades a expressió plàstica els infants arriben a desenvolupar la seva creativitat al màxim. En la majoria de les ocasions els treballs manuals són utilitzats per decorar. El col·legi JOSEP PALLACH de FIGUERES decora cada cert temps la seva porta de P4 d'una manera original: Són els propis infants els decoradors. Els vidres de la porta principal estan decorats per ells. 

La creativitat i la originalitta són factors que van molt relacionats amb l'expressió plàstica dels infants. La primera decoració que analitzaré serà aquesta: Dibuixos abstractes amb pintura de dits. Com es pot apreciar a les imatges els infants amb pintura de dits pinten lliurament sobre paper. En alguns casos s'arriba a identificar allò que han volgut crear: com un Arc de Sant Martí o un Sol per exemple. La tècnica de la pintura de dits és una de les més utilitzades en Educació Infantil ja que dona molt de joc pels infants.



QUINTÍN

SEGUIMENT DE LA DECORACIÓ DE LA PORTA PRINCIPAL D'UN CENTRE D'EDUCACIÓ 2

SEGONA DECORACIÓ:


Com es veu en les imatges següents aquesta decoració correspon a l'estació de la tardor. Treballar aquesta estació és una proposta molt habitual ja que els infants acaben d'arribar al centre i és una manera amena de trencar el gel. 

Com es pot apreciar en les imatges a partir de paper s'han creat fulles d'arbre. La relació de les fulles d'arbre i la tardor és clara i evident: a la tardor cauen les fulles dels arbres. Una vegada s'han retallat les fulles amb pintura de dits i les molles dels dits es van decoran i donant color a cadascuna de les fulles. Aquesta activitat d'expressió plàstica pot servir també per introduir els colors freds o aquells que donen color a les fulles de la tardor (diferents tonalitats de marró, verds, grocs...) Per parelles podrien crear una fulla. El resultat final és el que es veu: destinat a la decoració. La composició es pot ampliar barrejant fulles creades pels infants amb altres de naturals recollides de terra, un avegada han caigut. 



QUINTÍN


ACTIVITAT · ANY I MIG - DOS ANYS

ACTIVITAT PROPOSADA

Aquesta és una activitat simple de fer i divertida. Va adreçada a infants de 1'5 anys a 2 anys en endavant.
Es tractaria que els infants utilitzant esponges de diferents formes poguéssin fer una composició creativa sobre paper. Amb pintura de dits mullarien les esponges i les posarien sobre el full de paper. 

Es recomana que els infants estiguin coberts per la seva bata ja que poden quedar tots tacats de pintura. A més a més seria bó que tinguéssin diversos pots de pintura de colors per fer barrejes. Amb aquesta activitat es treballa l'expressió, la creativitat i la psicomotricitat fina. Cada treball de cadascun dels infants serà diferent i únic. En acabar cada infant pot potar cap a casa el seu full quan estigui sec.

Vídeo on s'explica l'activitat: 


QUINTÍN

CREATIVITAT INFANTIL


GRANS CREATIUS...

Ja des de petits durant els primers anys de vida els infants quan arriben a la llar d'infants ja van desenvolupant la seva pròpia creativitat personal. Cada infant és totalment diferent tant físicament com psicolòficament com creativament. Els adults quan els veiem manipular diferents substàncies veiem que tot i que tenir una curta edat es poden convertir en artistes. 

Són diferents les tècniques que es poden treballar per veure la imaginació dels infants, però una de les més utilitzades és la pintura de dits. Gràcies a ella poden manipular amb les seves pròpies mans o peus per exemple. Es pot posar sobre el terra un gran paper i deixar que els infants agafin la pintura que vulguin i vagin  dibuixant allò que s'imaginin.


Imatge que il·lustra a 6 infants que encara no caminen, però que si pinten amb força destressa

QUINTÍN