lunes, 15 de abril de 2013

SORTIDA · POUS I PAGÈS FIGUERES

SORTIDA · POUS I PAGÈS FIGUERES

La setmana passada els alumnes de 1r de TEI de l'INS RAMON MUNTANER de Figueres van ser convidats a visitar el centre POUS I PAGÈS de la mateixa ciutat. A aquest centre hi acudeixen infants des de P3 fins a 6è de primària.

Quasi tot el tant per cent d'alumnes inscrits a aquest centre són d'origen gitano i magrebí. Mentre que hi ha un tant per cent molt baix de sudamericans, africans i espanyols. Per estar situat allà on està aquest públic és destinat allà ja que viuen a pocs metres del centre. 

L'experiencia va ser totalment gratificant ja que vaig sentir-me del tot satisfet allà. Van ser atesos per la coordinadora d'Infantil que després a alguns ens va ensenyar l'edicifi d'infantil. Per interactuar amb els infants, vam cantar cançons, vam demostrar una sèrie d'activitats que componen el bagul del buf etc.

Vaig tenir la sort de ser un dels assitents de la visita a dins de l'edifici d'infantil on allà es veia la realitat del centre: La majoria d'ells no volen seguir estudiant ja que no hi veuen cap mena de motivació. La direcció del centre és aquella que prepara totes les inscripcions ja que els familiars no mouen fitxa. Alumnes de 6è no dubtaven en respondre:

- "Yo no iré al instituto! ¿Para qué?

Y a continuació alguns de nosaltres va afegir:

- "Y qué harás sinó cuando seas mayor?" y responia la nena de 11 o 12 anys: -"Yo? Tener hijos, mi marido ya trabajará!"

La falta d'intenció i motivació educativa allà està l'ordre del dia. Poc més d' un 1% es treuen l'ESO.

Personalment m'agradaria poder formar part d'aquest equip educatiu d'aquest centre ja que és una realitat actual. Em veig amb ganes, forçes i iniciativa per poder-ho fer.

Imatge del pati de l'escola amb dos infants d'origen gitano acompanyat de la Carmen Carrasco

QUINTÍN

1 comentario:

  1. Treballar en les zones més desfavorides,aportar alguna cosa a qui no res, pot ser allò més gratificant que ens poden trobar en les nostres vides, perquè és això el que ens fa creixer i moure per dins.
    Ànim i endavant!!!!!!!

    ResponderEliminar